Børn med gaver

Få råd til flere gaver til ungerne

Har du også af og til stået i den situation, at det lige pludselig er blevet jul og ønskesedlerne vælter ind. Der skal købes gaver – og gerne nogle modtageren bliver glad for.

Du har bare ikke lige tiden til at rende hele byen rundt efter gaver, og ikke nok med det: Der er bare heller ikke så mange penge at gøre med i december.

Ingen panik, hjælpen findes i børnepengekredit.

Hvad er børnepengekredit?

Som navnet børnepengekredit antyder, kan du her købe gaver til børn, børnetøj og legetøj online som du plejer, men vente med at betale til du får børnepenge. 

Det kan være en rigtig stor hjælp f.eks. omkring jul, som jo er gavernes tid og derfor også ofte dyr. Med kreditmuligheden kan du nemlig bestille alle julegaverne i december, men pengene bliver først trukket i januar.

Nogle webshops giver endda børnepengekredit 2 kvartaler frem. Det vil sige, at pengene først bliver trukket fra din konto, når der kommer børnepenge i april.

Inspiration til gaveindkøbene til børn

Hvad du skal købe, hjælper børnepengekreditten dig dog desværre ikke med at finde ud af. Samtidig kan det være svært at følge med i, hvad der rører sig indenfor legetøjsverdenen. Især hvis du ikke selv har børn, eller hvis dine ikke er jævnaldrende med de andre børn i omgangskredsen.

Generelt bærer gaver til nyfødte præg af at være mere praktiske og mindre leg. Nogle af klassikerne er dog helt klart små bamser, uroer og rangler fyldt med farver og måske lyde, som kan underholde barnet. En god gave kan også være en barnevognskæde, der kan hjælpe på trygheden og opmærksomheden i barnevognen.

Fra barnet er 6 måneder og til 2 års alderen er motoriske gaver, der stimulerer sanserne og er udviklende for barnet, lige sagen. Lyde, former og forskellige materialer er især spændende for barnet. Det kan være bamser der kan sige lyde, klodser i mange farver, puttekasser eller f.eks. et hammerbræt.

Barnets nysgerrighed omkring omverdenen og andres gøremål vokser og fantasien begynder for alvor at sætte ind i takt med at barnets alder gør det. Det er her rollelege og kreativiteten så småt tager fat. I den periode er gaver som legekøkken, legemad, dukker, løbehjul, løbecykler og maling perfekte til at stimulere og eksperimentere.

Jo ældre barnet bliver – i skole og teenagealderen – jo mere bliver barnets ønsker præget af omverdenen. Hvad der rører sig på de sociale medier eller hvilket gamerspil, der hitter for tiden. Det kan være lidt af en opgave at finde den rigtige gave i den periode. Til gengæld har børnene selv en god idé om, hvad de vil have og derfor kan du roligt spørge efter en ønskeseddel.

Har du brug for mere inspiration? Så dyk ned i de øvrige artikler her på siden eller find gaveideer til børn her.