Pige der åbner gave

10 gaver under 100 kroner til børn

Meget legetøj er dyrt og har du mange børn, du skal købe gaver til, kan gavebudgettet være lidt stramt.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at finde gaver under 100 kroner til børn. Også af den slags, som barnet bliver glad for. Du skal blot se dig lidt for og spore dig ind på, hvilken type barnet er.

Gaver under 100 kroner er også populære til pakkekalenderen, hvor det kan være svært at finde ordentlige gaver med et begrænset budget. Hvis du samtidig året igennem holder øje med udsalg, rabatkoder og ophørsudsalg online, kan du endda være heldig at anskaffe dig en gave til under 100 kroner med langt højere værdi end det beløb, du betaler.

Gaver under 100 kroner til de yngste

Der findes masser af legetøj til små børn, som kan fås til under 100 kroner – og i mange tilfælde mindre.

Mamamemo legemad

Den sjove legemad fra Mamamemo er en sand guldgrube af gaveidéer til under 100 kroner. Priserne starter ved en flad 20’er og udvalget er enormt. Du finder både vellignende grøntsager og frugter, chokoladekiks i en indpakning som virkelig ligner den ægte vare – samt juicebrikker, mælkekartoner og kager, der kan skæres i skiver. De forskellige dele købes enkeltvist, så du helt selv kan vælge, hvilket legemad, du gerne vil købe til barnet.

Legetøj til sandkassen

Mindre børn elsker at lege i sandkassen og selvom den familie, gaven lander hos, ikke har en sandkasse selv, så er de sikkert ofte på legepladsen. Der findes masser af forskelligt legetøj til sandkassen og det er derfor nemt at finde gaver til under 100 kroner i denne afdeling. Især små køretøjer til sandkassen er et hit hos de fleste børn – og det samme er en sandmølle og sjove forme, som barnet kan bruge til at støbe figurer i. Legetøjet kan også tages med på stranden og her er de bløde spande fra Scrunch nemme at tage med i tasken.

Puslespil

Mange børn elsker puslespil, især hvis de tager udgangspunkt i ting, barnet godt kan lide. Er der tale om en lille traktorfan, kan du kigge efter puslespil med køretøjer – og er barnet vild med de søde figurer fra DR og Ramasjang, kan du finde masser af sjove motiver med disse. Sørg blot for at vælge et puslespil, der passer til barnets alder. Op til 2 år er det primært puslespil med knopper, der er interessante – men herefter kan puslespil med rigtige brikker introduceres. Der er ofte gode aldersangivelser på æskerne, så du kan se, om antallet af brikker passer til barnets niveau.

Film og bøger

Der findes et væld af gode børnefilm på DVD på markedet. Og selvom mange forældre i dag streamer det meste, er der alligevel noget helt særligt ved at få sin egen film – i en flot æske med billeder udenpå af yndlingsfigurerne. Du kan også finde både pegebøger og højtlæsningsbøger som barnet vil nyde at kigge i eller få læst op. Hvis du ikke ved, hvad barnet godt kan lide, kan du spørge forældrene om, hvad barnet er optaget af for tiden. Til de yngste er særligt bøger med lyd et hit.

Tøj

At børn ikke kan lide at få bløde pakker, er en skrøne. Mange børn bliver faktisk glade for en ny bluse eller kjole – og især hvis den har tryk med figurer fra tv, som også vennerne i børnehaven kender. F.eks. karaktererne fra Disney’s Frost eller dyrene fra Paw Patrol. Der findes masser af flot tøj med tryk til under 100 kroner online hos TheFairytaleCompany.dk

5 gaver under 100 kroner til større børn

Nøglen til at finde gaver under 100 kroner til de større børn ligger i at undersøge, hvad barnet interesserer sig for. På den måde kan du nemmere få feltet indsnævret.

Er barnet vild med at lave kreative ting, kan du tage udgangspunkt i dette – er interessen i stedet fodbold, er det andre ting, der skal pakkes ind.

Gadgets

Nettet bugner med sjove dimser med skægge funktioner, som børn i alle aldre kan have det sjovt med. Der eksisterer endda webshops, der har specialiseret sig i at sælge anderledes legetøj og børnegadgets, som både kan få smilet frem hos modtageren og kammeraterne. Her findes spil, slikautomater og nyskabende legetøj, som barnet ikke anede fandtes – og her er derfor god mulighed for at finde en gave under 100 kroner, som vækker begejstring.

Ting til kreative aktiviteter

Der findes masser af produkter på markedet, som lægger op til en kreativ aktivitet. F.eks. maling på sten, opbygning af modeller af bygninger eller dinosaurer samt særlige typer maling som enten kan lave 3D- tegninger eller skrive med usynlig skrift. Mulighederne er mange og især hobbyforretninger, fysisk som online, har et væld af materialer til kreative stunder.

Samleobjekter

Samler barnet på noget særligt? Så har du næsten fået serveret et væld af ideer til gaver under 100 kroner på et sølvfad. Måske er det fodboldkort? Viskelædere? Shopkins-figurer? Hatchimals? Der findes masser af samlekoncepter ude i butikkerne og på nettet – og samler barnet endnu ikke på noget, kan din gave måske være dét, der får sat det hele i gang.

Gavekort til iTunes eller Google Play

De færreste børn har et betalingskort, men de har en smartphone eller iPhone, som de bruger til at spille spil på. Ofte koster disse spil noget – eller også gør de såkaldte boostere i spillet dét. Derfor falder et gavekort til disse tjenester som regel i rigtig god jord hos de større børn. Gavekortene findes eksempelvis i større supermarkeder, hos Elgiganten eller i 7-Eleven.

Plakater

Det er nemt at finde plakater online – både med flotte grafiske motiver eller inspirerende citater til teenageren og billeder af idolerne eller yndlingsfigurerne fra tv til de lidt yngre. Vil du peppe din gave under 100 kroner yderligere op, kan du indramme plakaten i en fin ramme. Du kan ofte finde brugte, men stadig flotte, billedrammer i genbrugsbutikker – eller finde dem billigt online.

Har du brug for flere gaveidéer til børnene, kan du finde dem her.

Vær påpasselig med billigt legetøj

Selvom det vigtigt, legetøjet skal være billigt, når du skal finde en gave under 100 kroner, bør du alligevel sørge for, at de nye legesager er af en rimelig kvalitet.

Især online shopportaler som Ebay og Wish tilbyder masser af billigt legetøj og sjove gadgets til meget lave priser. Du bør dog være opmærksom på, at legetøj produceret udenfor EU i mange tilfælde ikke overholder de europæiske standarder, i forhold til indholdet af allergifremkaldende, hormonforstyrrende og andre sundhedsskadelige stoffer.

Stoffer som også kan blive optaget af kroppens organisme gennem huden. Selvom du leder efter gaver til børn, som ikke længere putter tingene i munden, bør du derfor stadig være påpasselig.

Vil du være på den sikre side, bør du altid tjekke om legetøjet er CE-mærket. Det er din garanti for, at produktet er skabt med henblik på leg og samtidig overholder EU’s lovgivning på området. Det betyder dog ikke, at legetøjet er fri for potentielt skadelige stoffer, men blot at de fastsatte grænseværdier i EU er overholdt.

Gode tips til indpakning af gaverne

Bevidstheden om tings værdi er sjældent noget, der fylder meget hos mindre børn. De forstår ikke konceptet ”penge”, men sætter i stedet – på yderst charmerende vis – lighedstegn mellem stort og godt. En stor gave vil derfor hitte mere end en lille.

Til de yngste kan du derfor med fordel få gaven til at syne en smule større, end den egentlig er. Naturligvis ikke til et punkt, hvor barnet bliver skuffet over at finde en legetøjsbil i en papkasse fra en lænestol – men en lille æske Duplo pakket i en skotøjsæske, måske med et lille stykke slik lagt ved, vil helt sikkert øge barnets glæde ved gaven.

På den måde kan du også få en flad gave til at fylde mere eller minimere risikoen for at en lille gave forsvinder under juletræet juleaften.

Find flere gaveideer til børn her.