Baby der åbner en gave på sin 1-års fødselsdag

De bedste fødselsdagsgaver til 1-årige

Leder du efter fødselsdagsgaver til en 1-årig, så er du landet det rette sted! Her på siden finder du en brugbar og overskuelig oversigt over de bedste gaveideer til en 1-årig. Børnene er i rivende udvikling, og derfor skal gaverne helst være sjove i mere end to minutter. Læs videre, og lad dig inspirere.

Et barn på 1 år er i gang med at lære en masse ting. Hvis ikke barnet allerede er begyndt at gå, så lærer han eller hun det nok meget snart. Det betyder en helt ny verden for barnet. En fødselsdagsgave til en 1-årig skal gerne både udfordre barnet og selvfølgelig underholde ham eller hende.

Her på siden kan du læse om det bedste legetøj til netop denne alder samt et par andre gaveønsker, der med garanti vil falde i god smag, hvis gaven ikke behøver at være legetøj. Alle fødselsdagsgaverne til 1-årige kan gives til både drenge og piger.

Papbøger med flapper

Hov, hvad er det mon, der gemmer sig bag flappen? Papbøger med flapper eller andre papbøger er et garanteret hit til 1-årige, der elsker at lege borte tit-tit. Flapperne er med til at fastholde interessen for bogen, så barnet kan øve sig i nye ord. En papbog kan ikke rives i stykker, så gavemodtageren kan sagtens lege med den alene. Find inspiration her.

Et legekøkken

Hvad skal vi spise? Den lille kok vil elske sit eget køkken! Børn på 1 år er meget interesseret i at efterligne, alt hvad de voksne gør, og det gælder naturligvis også madlavningen. Legekøkkenet er en god fødselsdagsgave til en 1-årig, hvis det godt må være en lidt større gave.

Med et legekøkken kan barnet lege i timevis med gryder, pander og legemad. Gaven kan fint gives til både drenge og piger.

Husk tilbehøret til legekøkkenet

Hvis gaven skal være ekstra sjov, så skal der også være legemad, gryder, pander og meget mere til. Tilbehøret er netop det, der udfordrer og udvikler barnets kreativitet. Der kan gå timevis med at lave mad i sit helt eget køkken, så et legekøkken med et hele er en perfekt fødselsdagsgave til en 1-årig.

Lad barnet udfordre motorikken med en løbecykel

Juhuu – det går hurtigt derudaf! For børn på 1 år er det stadig ret nyt at komme frem på egen hånd, og så bliver det endnu sjovere, når det foregår på en cykel.

Løbecykler er igennem de seneste år blevet en populær fødselsdagsgave til 1-årige – både til drenge og piger.

En løbecykel er en lille cykel med fire eller to hjul, men uden pedaler. Barnet kommer fremad ved at skubbe med benene, og det udvikler deres balance og motorik. Samtidig kan cyklen fungere som et transportmiddel i hverdagen.

Som fødselsdagsgave til 1-årig er det formentlig bedst med en løbecykel med fire hjul, så barn og cykel ikke vælter. Senere kan du så opgradere til en med to hjul, der er noget mere udfordrende.  Husk også cykelhjelmen.

Sko og tøj

De små er dyre i drift, og de vokser med lynets hast. Noget nyt tøj eller et par sko til årstiden vil derfor altid falde i god smag. Hvis barnet skal synes gaven er sjov, så køb noget tøj med flotte motiver. Spørg eventuelt forældrene inden du køber, så du er sikker på størrelse og smag.

Find et stort udvalg af tøj og sko til børn her.

Dukker og dukketøj

Skal dukke sove eller have tøj på? Dukker giver børnene mulighed for at lege rollelege, hvilket de fortsætter med hele barndommen. En skøn fødselsdagsgave til 1-årig, der vil være sjov i mange år frem.

Måske er det mest piger der får dukker i fødselsdagsgave, men mange drenge vil blive ligeså glade for dem. Som den første dukke er det en god ide at give en dukke med blød krop, som barnet kan kramme og hygge med.

Sandkasse

Er der have til huset, dér hvor barnet bor, så er en sandkasse eller andet havelegetøj den perfekte gave. Så kan barnet boltre sig udendørs i mange timer sammen med mor og far og eventuelle søskende.

Alle børn er forskellige

Sidst men ikke mindst skal du huske, at alle børn trods alt er forskellige. Det er derfor en god ide at forhøre sig om barnets interesser hos forældrene, inden du beslutter dig for hvilken fødselsdagsgave, du vil give til den.

Du kan finde endnu flere gode gaveideer til børn her.