Dreng der tæller mønter

Sikre dine børn med et børnetestamente i gave

Har du styr på, hvem der arver efter dig, eller hvad der kommer til at ske med jeres børn, hvis det utænkelige skulle ske, at I som forældre går bort?

Det er de færreste, som har lyst til at tænke i disse baner midt i lykken i at have fået et barn. Men der er vigtige beslutninger, der skal træffes,  når man pludseligt står med ansvaret for et helt nyt menneske. For det handler om at sikre dine børn økonomisk og juridisk, så de altid har en tryg hverdag. 

Og hvordan kan du så sikre dine børn økonomisk og juridisk? Det kan du læse mere om her. Det kan dog være svært at finde ud af juraen i det hele, så hvis du er tvivl, kan du give din børn den største gave ved at få professionel hjælp til at sikre deres fremtid.

Pengegaver og fast ejendom

Der er mange forældre, som løbende giver pengegaver til sine børn. Det kan nemlig være en god måde at tage forskud på arven, da man hvert år afgiftsfrit kan forære sin børn gaver. Det kan også være, at I får lavet et skøde til familieoverdragelse, så I sikrer, at børnene arver jeres faste ejendom. 

Opret et børnetestamente

Når det kommer til arv og gaver, er der dog en anden vigtig ting at tage stilling til som forældre. Nemlig hvem der skal tage sig af børnene, hvis forældrene går bort. Og det kan man med et børnetestamente. 

Mange tror, at det er børnenes gudforældre, som har retten til at tage sig af børnene. Men det er ikke tilfældet. Faktisk er det Familieretshuset, der træffer denne beslutning ved at forhøre sig hos din nærmeste familie. På den baggrund beslutter de, hvem der får forældremyndigheden over børnene. 

Hvis du har børn under 18 år, kan det derfor være en god ide at få lavet et børnetestamente. Her har du nemlig mulighed for at tildele de personer, du har lyst til skal have ansvaret for dine børn. Selvom det ikke er sikkert, at Familieretshuset vil følge din anbefaling til beslutningen om børnenes værger, så står du meget bedre, end hvis du ikke har lavet et børnetestamente. Og du kan stå endnu bedre, hvis du køber dig til professionel hjælp og får lavet et børnetestamente af en jurist.

Ønsker du at give børnene en mere traditionel gave, så find inspiration her.