Baby der leger på aktivitetstæppe

Hvad giver man et lille væsen i gave?

Er der kommet en lille ny i familien? Der er flere anledninger, hvor det er meget normalt, at man kommer med en gave til baby.

Det er naturligvis forskelligt med hensyn til traditionerne i familierne, men overordnet set, så er der tre begivenheder, hvor man typisk giver gave:

  • Babyshower
  • Barselsgave
  • Dåbsgave

Det er ikke alle, der holder babyshower, men det er blevet mere og mere normalt her i Danmark. Barselsgave er typisk de nærmeste, der kommer med denne, når de kommer for at se den lille ny for første gang, og dåbsgaven gives naturligvis til barnedåben. Man kan selvfølgelig også give baby en gave, bare fordi man har lyst – de kan godt være lidt uimodståelig, de kære små.

Men hvad giver så sådan et lille væsen i gave?

Børn har forskellige behov på forskellige udviklingstrin, og behovene skifter hurtigt. I starten er der mest blot brug for forældrenes nærhed og det mest basale og praktiske babyudstyr. Til den nyfødte kan du eventuelt købe en sød lille bamse, en nusseklud eller noget babytøj.

Vil du gerne købe noget, som barnet kan få glæde af i lidt længere tid, og som barnet kan lege med, så kan det være oplagt at købe et aktivitetstæppe. Aktivitetstæppet er godt for babys udvikling, og så er det praktisk at have et tæppe, som forældrene kan ligge barnet ned på.

Hvad er et aktivitetstæppe?

Et aktivitetstæppe er typisk spækket med spændende:

  • Figurer
  • Ting, som barnet kan spejle sig i
  • Bamser, der rasler, når baby rører ved dem
  • Bløde ting
  • Hårde plastikting
  • Masser af farver og mønstre at se på
  • Ting, der hænger ned, som barnet skal strække ud efter

Alle disse ting er til sammen med til at stimulerer flere sanser hos baby. Ved at alle tingene mærkes forskelligt, så stimuleres følesansen. At de siger lyde eller rasler, stimulerer høresansen og lærer baby at kombinere den ting og en bestemt bevægelse med en bestemt lyd.

De mange mønstre og farver gør aktivitetstæppet spændende at se på for barnet. Der skal ikke ret meget til for at bringe smil frem på de smås læber. Du vil sagtens kunne opleve, at baby ligger og skraldgriner i flere minutter over noget, som han/hun har set på aktivitetstæppet.

Når barnet udforsker tingene på tæppet, så træner det samtidig ryg og nakkemuskler. Baby kan dog ikke holde til at ligge på maven hele tiden. Derfor er der mange aktivitetstæpper, der har små søde figurer, bamser eller lignende hængende i nogle stænger hen over tæppet.

Her kan baby ligge og øve sig i at række ud efter ting, som er lidt længere væk, og baby kan daske til dem og få sjov ud af, at de bevæger sig. Et aktivitetstæppe til baby er derfor en oplagt gave til den lille ny.

Det gør ikke noget, at baby ikke kan bruge det så meget de første par måneder, for det skal helt sikkert nok blive brugt, når baby er klar til det.

Baby begynder meget hurtigt at ligge på maven og træne sine nakke- og rygmuskler, og allerede her er aktivitetstæppet en oplagt mulighed, så baby ligger blødt.

Find flere gode gaver til børn her.