Pige der leger med sin dukke

Du går aldrig galt i byen med en klassisk gave til børn

Alle børn er forskellige, og derfor er det også helt forskelligt, hvad de kan lide at lege med. Tidligere var man fuldstændig sikker på, at drenge ville lege med biler, og at piger ville lege med dukker. Virkeligheden er dog langt mere nuanceret end det, og det er langt de fleste heldigvis begyndt at anerkende.

Børn er nemlig tit drevet af deres personlighed fremfor deres køn, når de vælger legetøj. Derfor er det altid en god idé at spørge dig selv, hvad barnet egentlig interesserer sig for, når du vælger gaver. Her får du forslag til gaver til barnet, der er interesseret i mennesker fremfor alt.

Den gode klassiker: Dukker

Giv en dukke i gave, og giv et barn en ny, fantastisk ven. Man kan få mange forskellige slags dukker, så der er nok at vælge imellem. Tidligere handlede leg med dukker meget om at dyrke forældrerollen, men nu findes der mange andre slags dukker end babydukker. Derfor er de ideelle til barnet, som er interesseret i hvordan andre mennesker opfører sig, reagerer på ting og interagerer med hinanden.

Der er timevis af leg i dukker, og børn kan bruge dem til langt flere ting end bare at klæde dem på og af. De kan opbygge nye verdener og fortælle historier igennem dukkerne, og på den måde er de både stimulerende og lærerige.

Ofte kan vi godt forfalde til at tænke, at det gammeldags legetøj er lidt kedeligt og ikke så opdateret. Men der er en grund til, at dukker er sådan en klassiker. De er nemlig fantastiske, når et barn skal udvikle empati og forståelse for andre. Derfor er en dukke en skøn gave, som helt sikkert vil blive værdsat med stor glæde.

Giv en bog, der udvider horisonten

Bøger bringer masser af gode egenskaber med sig. De hjælper børn med at fordybe sig, koncentrere sig, med at forestille sig nye ting og ikke mindst er det videnskabeligt bevist, at de fordrer vores evne til at føle medfølelse. Derfor er de umulige ikke at blive glade for, især når barnet først går i gang med at læse eller lytte til dem.

Der findes uendeligt mange bøger derude, og det betyder ikke så meget, præcis hvad den handler om. Hvis du vil have alle de gavnlige effekter med og virkelig ramme en lille menneskekender, så er skønlitteratur dog at foretrække.

Det er tilfældet, fordi skønlitteraturen gør det muligt for os at sætte os i andre menneskers sted. Samtidig stimulerer den vores evne til at forstå, at der ikke er så stor forskel på mennesker på trods af forskellige kulturer og kontekster.

Hvis du vil være sikker på at give en bog af høj kvalitet, kan du gå efter de nyere børneklassikere. Eksempelvis er Peter Plys et fantastisk emne på en bog med mange lag, der behandler mange forskellige emner. Samtidig er den utroligt godt skrevet, og det kan børn faktisk godt værdsætte, selvom vi voksne måske ikke altid anerkender det.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 4