Pige med mange balloner

4 ideer til nem og flot festpynt til børnefødselsdagen

Skal du holde børnefødselsdag, men mangler du inspiration til pynten? Herunder får du 4 idéer til nem og flot pynt, der med garanti vil sætte den rigtige stemning og bringe glæde hos festens deltagere.

Hvis du skal afholde en børnefødselsdag, er der mange ting, du skal have styr på. Først og fremmest skal du beslutte dig for, om det er alle fra klassen eller kun de nærmeste venner, der skal inviteres, så du kan invitere i god tid.

Efterfølgende skal der arrangeres skattejagt, handles ind til mad og drikke og dækkes op. Men hvordan dækker du egentlig op til en børnefødselsdag? Hvis du mangler inspiration til bordpynt, følger herunder 4 konkrete forslag til nem og flot pynt til børnefødselsdagen.

#1: Balloner

Alle børn elsker balloner, og det er blandt det nemmeste pynt, du overhovedet kan få fat i. Det er både sjovt og festligt med balloner, og hvis du gnider dem mod trøjen eller håret, kan du danne statisk elektricitet, så de kan hænge på væggen.

Bestil flotte balloner online her, hvis du ønsker et lidt større udvalg end det, du kan få i det lokale supermarked. Det gør festen en tand sjovere – og så kan du eventuelt gemme nogle, som børnene selv kan puste op til festen.

#2: Vimpel-banner

Et vimpel-banner kan fås mange steder, og det er med til virkelig at sætte prikken over i’et, så festen bliver helt og aldeles gennemført. Du kan eventuelt vælge et vimpel-banner, hvor fødselarens alder står.

#3: Tema

Dette er ikke et konkret forslag til pynt, men et godt råd, som du kan lade dig inspirere af, når du skal pynte op til børnefødselsdagen. Du kan med fordel finde et tema, som du kan følge, da det vil gøre det langt lettere at finde pynt.

Temaerne kan være alt fra pirat, prinsesse, natur, sommer, vinter – og alt derimellem. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, men vælg et tema, der er nemt at genkende, så du kan lave en gennemført fest.

Hvis der er tale om en børnefødselsdag for et barn, der ikke er begyndt i børnehave eller skole endnu, kan du med fordel skrue lidt ned for pynten, da du ikke skal arrangere en sammenhængende fest med aktiviteter for alle klassekammeraterne.

Brug i stedet energien på at tage pænt tøj på, klæde barnet i babytøj eller børnetøj, afhængigt barnets alder, og bag en kage, som gæsterne vil elske.

#4: Ting fra haven

Ting fra haven pynter, og så er det hverken dyrt eller besværligt at få fat på. Samtidig får du mulighed for at vælge pynt efter årstiden, da det, der gror i haven, symboliserer årstiden. Det kræver naturligvis, at du har en have – ellers kan du plukke pynten ved vejkanten eller finde det i skoven.

Om sommeren kan du plukke flotte blomster, som kan stå på bordet, imens du om vinteren kan tage bare grene og grankogler, som også gør det fremragende som pynt ved fødselsdagsbordet.