loebehjul

Køb det perfekte løbehjul til børnene

Skal du ud og købe et godt og driftsikker løbehjul, så bør du lige læse denne artikel, inden du bestiller.

For der er flere hensyn der skal tages, inden du bare hopper med på bølgen og køber et løbehjul magen til naboens.

Først skal du gøre op med dig selv, om du vil have et el-løbehjul, eller et der kører på din egen rugbrødsmotor.

Jeg vil personligt af flere grunde altid foretrække et løbehjul, hvor du selv skal være aktiv og være drivkraften.

Det er nemt og let med et el-løbehjul. Men som med alt andet der har motor og elektronik, så går tingene fra tid til anden i stykker… Og det er altid på det mest uheldige tidspunkt at dette sker.

Vil du også gerne køre på ramper eller lave andre tricks på dit løbehjul, så dur el-løbehjulet bare heller ikke!

Køb dit eget løbehjul og undgå kø eller problemer, ved dem der udlejer både de almindelige og el-løbehjulene.

Det er blevet moderne at køre på løbehjul, uanset om du er barn, teenager eller ”ung” voksen.

Der er forskel på løbehjulene

Der findes i dag rigtig mange forskellige løbehjul at vælge imellem. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor og hvordan du vil bruge dit løbehjul.

Transport løbehjul

Skal du udelukkende bruge dit løbehjul, så du kan komme fra A til B hurtigt (eksempelvis fra hjemmet til arbejde eller skole), så bør du købe et transport løbehjul.
Det der gør transport løbehjulet unikt er de store hjul. For jo større hjul du har på dit løbehjul, jo hurtigere kan du køre. Sæt gerne hjul på, det er over 20 cm i diameteren.
De store hjul gør en kæmpe forskel for farten og gør det mere behageligt, når du rammer ujævnheder i fortovet eller kører over en lille sten.

Ulempen ved de store hjul er, at de ganske enkelt ikke kan holde til, at der laves tricks eller køres på ramper med dem.

Trick løbehjul

Skal der køres på ramper og laves lidt tricks på dit nye løbehjul, så skal du 100% sikkert erhverve dig et af de såkaldte trick-løbehjul. De er specielt udviklet og beregnet til, at kunne klare det store tryk det kommer i forbindelse med diverse tricks.

Et trick-løbehjul kan også sagtens bruges som et transport løbehjul, det kører bare ikke så hurtigt, da du skal bruge masser af kraft og energi, for at få de små hjul (typisk halv størrelse af hjulene på transport-løbehjulet) til at rulle hurtigt.

Ens for begge typer løbehjul er, at driftsomkostninger er minimale, da du er motorkraften bag styret.

Brug kun de gode kuglelejere

Når du kigger efter kuglelejer til dit løbehjul, så skal du kigge efter ABEC tallet. Jo højere tal der kommer efter ABEC, jo bedre er kvaliteten. Pris og kvalitet hænger sammen og de typiske hedder ABEC 5-7 eller 9.

Et godt kugleleje kan gøre underværker for din køreglæde.

Hvor højt et styr skal der være

Dette kommer igen an på, hvad du skal bruge dit løbehjul til. Altså om det er transport eller trick der er fokus på.
Er det til transport, så foretrækkes der typisk en højde på styret, så du ikke skal krumme eller bøje i ryggen. Det er gerne mellem navle og bryst højde.

På et trick-løbehjul vil vi gerne have styret lavere, så det er nemmere at lave nogle fede trick, uden styret rammer os i hovedet. Så her skal du vælge en højde, der er mellem hofte og navle.

Bestiller du over nettet, så skal du være opmærksom på, at de oplyste højdemål oftest er målt fra jordhøjde af. Så husk at regne en halv hjulhøjde oveni, så du får den rigtige pasform, når du står oppe på løbehjulet.
Er der 100mm hjul, så læg 50 mm oveni, 200 mm hjul er 100mm osv.

Her finder du fede løbehjul til den rigtige pris

Legehjulet.dk er hjemmesiden der skal besøges, når du skal finde dit nye løbehjul. Ja de har stort set alt der kan køres på to hjul.
De er eksperter på området og hjælper dig gerne med, at finde lige nøjagtig det løbehjul der passer bedst til netop dig.
Deres side er opdateret med de nyeste og bedste produkter, så du ikke går forgæves, når kvaliteten skal helt til tops.

For at gøre din handel endnu bedre, så kan du bruge rabatkoder hos Legehjulet.dk. Et af stederne hvor du nemt og sikkert kan finde rabatkoder til legehjulet og mange andre danske webshops, er på hjemmesiden hurtigrabat.dk. De ligger dagligt rabatkoder ud på deres hjemmeside, så alle os der shopper online, nemt kan spare penge.

De Legehjulet rabatkoder du finder hos Hurtigrabat kan bruges utallige gange, så du kan roligt dele sidens oplysninger med andre.

Der findes rigtig mange fede og super gode løbehjul inde hos legehjulet, så ind på siden og surf rundt. Er sikker på, at du finder noget lækkert derinde. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så tager du bare kontakt til deres kundeservice. De er utrolig hjælpsomme.

Vedligeholdelse

Når du køber et løbehjul uden mekaniske dele og motor, så er der heller ikke den store vedligeholdelse i sigte.
Hjul og kuglelejer skal skiftes når de er slidte, men det er ikke særlig tit dette skal gøres, hvis du ellers passer godt på dit nye løbehjul.
Undgå al det vand du kan, da det er et kuglelejes værste fjende. Et par ture i regnvejr er ikke farligt, men jo mere vand det får, jo hurtigere ruster det.

Et kugleleje der begynder at ruste, er ikke særlig godt at køre med, da det for det første ikke ruller så godt rundt og for det andet, så larmer det også. Heldigvis er det ganske simpelt at skifte et kugleleje.

En bæresele til dit løbehjul er både smart og praktisk. Med en bæresele er det meget nemmere at håndtere løbehjulet, hvis du f.eks. skal med toget eller bussen.

Pimp dit løbehjul

Skal dit løbehjul skille sig lidt ud fra vennernes fede løbehjul, så kan du rent faktisk også få ekstra udstyr dertil.
Nogle er mere smarte end andre, men en af de muligheder vi vil anbefale er, at påsætte nogle rigtig gode håndtag, så dit greb bliver bedre, og det bliver mere behageligt at køre på.

Du kan også få påsat LED lys under trinbrættet eller rundt hjulene. Det ser fedt ud og er samtidig meget nyttigt, når mørket falder på, og du stadig er ude at køre.

Husk din hjelm og pas på dig selv i trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − = 15