Er dit barn kræsen hvad der angår gaver?

Det kan være svært at tilfredsstille sine børn, hvis ikke du finder de rigtige gaver. Mange – hvis ikke de fleste børn kan stille sig tilfreds med at sætte et par krydser i et legetøjs katalog. Der er dog også nogle børn, der stiller lidt større krav til de gamle. Og det kan ofte være udfordrende for forældre – specielt hvis ikke de finansielle egenskaber følger med.

Det er nu bare sådan, at vi lever i et samfund hvor materialistiske goder får rigtig meget opmærksomhed gennem internettet. I og med, at vores børn får meget tidlig adgang til internettet, bliver de også i en tidligere alder introduceret til disse måske lidt dyrere sager, som ser utroligt interessante ud på internettet.

Youtube er blevet utroligt populært, og det kan være en rigtig god tidssluger for børn – specielt når forældre godt kunne ønske sig lidt ro. Men det kommer desværre ikke uden konsekvenser.

Selvom det ikke er et kæmpe problem, kan det stadigvæk være udfordrende. Men hvordan finder man så gode gaver til de mindste? Det vil vi komme ind på i denne artikel, så hvis du har problemer med at finde de rigtige gaver til den lille derhjemme, så kan du med fordel følge med her!

Hvordan bliver barnet indforstået med mindre?

Når barnet har fødselsdag, eller julen nærmer sig – ja, så er går der naturligvis en gavejagt i gang. Når barnet et meget lille, er det generelt relativt nemt at finde på en lille ting, der nok skal skabe glæde i barnets liv. Men når barnet begynder at få indflydelse fra omverdenen, kan det straks gå hen at blive en smule mere kompliceret. 

Derfor er det vigtigt at man lærer barnet, fra det er helt lille, at ikke alting er vurderet ud fra materielle goder. Samtidig er det også vigtigt, at barnet forstår værdien af diverse ting og at man altså skal gøre sig fortjent til, at få en god gave. 

Det vigtigste er at give barnet kærlig og sørge for, at barnet vægter tid med familien højt. Det er vigtigt ikke at tilsidesætte barnet med en iPad alt for ofte. Det er vigtigt at barnet finder menneskelige relationer mere interessante end de teknologiske.

Spil et brætspil med barnet, byg en sne, tag barnet med ud og fiske eller tag en tur i svømmehallen. Hvis man fra lærer barnet fra spæd af, at værdsætte sådanne aktiviteter vil barnet også have en anden forståelse for, hvor vigtigt du egentlig er, at få den iPhone når tiden kommer. 

Hvordan forklarer man barnet, at der ikke er penge til det? 

Det kan være et svært emne. Specielt fordi børn ikke har et forhold til penge endnu. Slet ikke de helt små børn. Det kan endda være et ømt punkt for forældre, da det selvfølgelig ikke er et sjovt emne at tage op.

Man vil allerhelst kunne give sine børn alt i hele verdenen, men det er for første ikke muligt og for det andet, så ville det også give børnene et forskruet billede af den virkelige verden. Derfor er det vigtigt at opdraget barnet til at sætte pris på de små ting.

Som berørt tidligere er det vigtigt at barnet ikke kun forbinder sjov med ting man kan købe. Samtidig er det vigtigt at forklare barnet på en pæn måde, at man ikke kan få alt hvad man peger på, men at man derimod skal gøre sig fortjent til det.